Noen ord om å komme seg videre..

Hei kjære, fine, trofaste og tolmodige dere!

DETTE har vært litt av en sommer! Den startet med at jeg såvidt ikke trodde jeg kom til å overleve, til at jeg nå har det bedre enn på svært lang tid! ;) Brudd, kjærlighetssorg, følelsen av ensomhet, engstelse, redsel og en konstant klump i magen er ikke noe som er noe godt for noen av oss. Jeg har virkelig syntes dette har vært tøffe tider. Men, det kommer et men.. ;) Fordi 3 mnd viser seg å være akkurat det mange av dere skrev til meg, en magisk tidslinje! Altså ting slapp så sinnsykt rundt ca 3 mnd. Jeg var alene med barna nesten 4 uker i strekk i juni-juli og da jeg så dro på en 6 dagers ferie med venninner til Frankrike følte jeg meg sterkere enn noen sinne! For vennene mine som har sett meg henge med nebbet tidligere denne sommeren så var dette en ganske stor forvandling kan du si. Grunnen til at jeg vil dele dette med dere er fordi jeg har fått ENORMT mange meldinger fra dere ang hjelp til å takle et brudd. Det er tydeligvis ikke bare jeg som har opplevd dette i sommer. Bare da jeg var på hytta i Stavern fikk jeg meldinger av 10 stk som også var på ferie i Stavern og nettopp hadde blitt single, både med og uten barn. Det synes jeg var ganske mange på et så lite sted.. Jeg har fått flere hundre henvendelser rundt dette. Jeg skulle ønske jeg personlig kunne hjelpe hver og en av dere, men jeg er IKKE noe bedre enn dere på dette. Eneste jeg kan gjøre er å dele mine erfaringer og hva som har funket for meg.. Det første jeg vil råde dere til er å snakke med en profesjonell. Det har hjulpet meg helt sinnsykt! Jeg har gått til Gestalt terapi og kommer sikkert uansett til å fortsette med det, fordi jeg mener at er det EN ting her i verden man skal ta godt vare på så er det hodet og den mentale helsen sin! Man kommer ikke veldig langt uten for å si det sånn.. En annen ting som har hjulpet for meg er å erkjenne hva som har skjedd og tørre å kjenne på sorgen. Terapeuten min sa at de som sørger “hardt og brutalt” kommer seg raskere videre. DET stemmer! Og en annen ting som har vært superviktig er å ikke være alene! Vær med folk, med gode folk! Du merker hvem som er dine gode venner og du lærer så vanvittig masse om mennesker i en sånn prosess. En siste ting som alltid gjør livet bedre er å være god med andre! Dette gjelder egentlig hele livet igjennom, men viktig å huske på i en selvopptatt og selvdestruktiv periode. Ingen glede er så stor som å gjøre andre glad! Den slår aldri feil! Smil, flørt, gi komplimenter og tør å gå litt ut av komfort sonen. Og før du vet ordet av det møter du en fantastisk person som gir deg sommerfugler i magen, får deg til å rødme og gir deg hjertebank igjen…. ;) ;)

Til de av dere som går igjennom dette nå; dette klarer dere! Jeg vet det!

XoXo Hedda

1 Comment

  1. Gratulerer med å ha overlevd sommeren, litt satt på spissen :) betyr dette at du har fått sommerfugler i magen igjen?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *