Dette visste jeg ikke!

 I dag har jeg gjort noe helt uten om det vanlige! Jeg har fått anbefalt en lege som har spesialisert seg på kryssallergier, matintoleranse, ernæring, mage/tarm og stoffskifte m.m. Jeg har lenge følt at det er noe jeg reagerer på og at ikke kroppen har det helt optimalt, men vet liksom ikke helt hva det er. Og lite visste jeg om at dette sannsynligvis kommer fra vitamin/mineral mangler og allergier. Spiser jo “alt”, men kan alikevel bli, slapp, oppblåst, få hodepine og føle meg trett. Denne legen har sett på sammenhenger mellom livsstil, matinntak, stress, stoffskifte og symptomer. Hun har nå satt opp verdens lengste liste på blodprøver jeg skal ta for å finne ut av dette her. Hun sa bl.a at jeg mest sannsynelig ikke tåler laktose og kanskje melkeprotein, jeg kan reagere på egg og har stort potensiale for utvikle søliaki. OKEY! Greit å vite etter over 30 år da.. Jeg trodde en matallergi var at man reagerte med å hovne opp, få eksem eller bli dårlig i magen rett etter man har spist, men neida. En matintolleranse/allergi kommer gjerne to dager etter man har spist det man ikke tåler, og symptomene kan da være alt fra slapphet, hodepine, lav forbrenning, opp i vekt, ned i vekt, ubalanse i tarmene, dårlig hud, tretthet pluss, pluss, pluss… Vet ikke om dette er allmenkunnskap, men for meg var dette nytt! Særlig viktig er dette med ernæring og stoffskiftet. Jeg har lavt stoffskifte og har gått på medisiner for dette i snart 10 år. Alikvel har jeg noen mangler som andre ikke har pga “sykdommen”. Gluten, laktose, d-vitamin, sukker m.m er med på å gjøre stoffskiftet mitt ustablilt, og sammensettningen av de forskjellige stoffene kan også skape en reaksjon. Dette er superinteressant og ektremt nyttig å få vite om. Jeg kommer ikke til å få svar på prøvene på en stund, men deler de gjerne med dere om det er av interesse. Om jeg har intolleranse for flere matvarer kommer jo det også til å endre kostholdet mitt endel og det vil jeg gjerne at dere skal få innblikk i. Sikkert mange som er i samme båt akkurat der.. Snakkes snart<3

XoXo Hedda

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *