Jamies ‘magiske’ Italian

Annonse

Er det en ting som er på listen over topp 5 ting som jeg liker å gjøre, så er det å gå ut å spise med gode venner! God mat og drikke i kombinasjon med mennesker man er glad i er jo en uslåelig kombo! Er dere ikke enig? ;) Her om dagen var jeg ute å koste meg med en lang, sen lunch på Jamie’s Italian på Aker brygge – restauranten til favorittkokken over alle favorittkokker, Jamie Oliver! Er det EN ting jeg kan skrive under på etter at jeg har vært der, så er det at disse folka knows how to do it! Det var nyyydelig mat, perfekt service, perfekte sammensetninger mellom mat, godt selskap og en lun å fin stemning!

La meg starte fra starten. ;) Til forrett fikk vi en stor sharing platter. Det var en innholdsrik antipasti med bruschetta, modne oster, deilige skinker, salami piccante, grov tapenade og en focaccia jeg ikke har sett eller smakt maken til. I mat som dette her er det råverene som gjør hele forskjellen, og det var nettopp dette Jamie’s Italian var, hele forskjellen! Så det var ikke vanskelig å finne stemningen.. ;)

I Italia deler de opp måltidet i antipasti, primi piatti, secondi piatti osv.. Jeg skulle ønske jeg kunne spist hele rekken og hele menyen for den saks skyld, men asså, man må prøve å begrense seg. For Jamie’s Italian var ikke dette noe problem. De lager bare rettene i mindre størrelse om man vil det, og det ville vi. På den måten fikke vi smakt på mer.

Vi spiste fantastisk kjøtt, nydelig crispy kylling på en seng av aubergine, tomatsaus og flere forskjellige typer med fersk hjemmelaget pasta! Dere, skal vi ikke snakke litt om hvor godt det er med ekte italiesk hjemmelaget pasta?! Asså jeg skulle så gjerne ha kidnappet den kokken og låst han fast på mitt egent kjøkken, for MAKAN til deilig pasta er det lenge siden jeg har smakt.

Måltidet ble ikke noe verre da bartenderen kom og serverte oss noen vilt gode, alkoholfrie drinker, laget på request fra oss og til perfeksjon! Da desserten kom var jeg veldig mett, men asså, når i livet sier man noen gang nei til homemade sjokolade fondant og italiensk gelato?  Nei, vet du hva, her er det bare å spise opp si. ;)

Kan ikke annet en å skryte av Jamie’s Italian og anbefale det videre. Dette er det perfekte stedet for en deilig lunch, middag med venner, eller kanskje julebordet med familien? Stedet passer til anledninger hvor man er ute etter at stemningen skal være litt ekstra god!

XoXo Hedda

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *