En personlig og kroppslig befrielse.

God søndag fine, trofaste lesere!

Jeg har hatt en svært rolig helg. Roligste på lang tid faktisk. Dette fordi jeg er nyoperert! Var litt usikker på om jeg skulle dele det med dere, men jeg merker at jeg har ingen grunn til å ikke kunne være ærlig med dere å si det som det er.
Jeg har som dere vet 3barn og alle har blitt tatt med keisersnitt. Etter
de 2 første så var arret veldig pent, faktisk nesten helt usynlig. Jeg hadde i etterkant ingen «issues» med kroppen min knyttet opp mot fødselene. Tvert i mot så har jeg vært mer stolt og avslappet til egen kropp og kroppspress etter at jeg fikk barn enn det jeg var før jeg ble mor. MEN, siste keisersnittet forandret dette! Legene som opererte meg har ikke gjort den jobben de kunne ha gjort, nemlig å ta seg tid til å sy huden i flere lag så det ble pent. Det så ut som de hadde «snurpet» sammen såret i blinde og sendt meg hjem. Selv om jeg etter en god stund kom mer eller mindre tilbake til meg selv, så var ikke magen den samme. Ikke det at man skal forvente å ha nøyaktig samme kropp etter man har fått barn, men dette var uavhengig av det. Dette var virkelig et forferdelig stygt arr. Snittet var festet i det kirurgen på Fornebuklinikken kalte «dødt kjøtt». Det ble derfor til et heng nederst på magen som aldri ville forandre seg. En ting er at man ikke kunne se det så tydelig under klær eller bikini, men jeg synes faktisk det er viktig å kunne føle seg vel naken og jeg da. Jeg ville ikke engang dusje med kjæresten min, fordi jeg selv hatet den «lefsepølsa» nederst på magen. Måtte bytte ut nesten alt av det sexy og søte undertøyet mitt for å dekke over henget og kunne bare glemme å gå i tights på trening. Ingen god følelse kan jeg fortelle. Jeg trodde det var meg selv det var noe galt med og at jeg sikkert kunne trene det bort eller minske fettprosenten min for at det skulle forsvinne. Jeg tok feil! Dr. Utvoll som har jobbet som overlege på Ullevål sykehus og nå er spesialist i kirurgi på Fornebuklinikken fortalte meg at jeg kunne trent meg ihjel resten av livet og ingen ting hadde fått det bort siden dette var en lege-slurve-tabbe.
Når jeg da fikk vite at dette faktisk kunne fjernes og at de har Norges dyktigste kirurger til denne typen operasjoner ved Fornebuklinikken da ble jeg så sinnsykt lettet!Hadde jeg visst om dette før så hadde jeg gjort det tidligere, men samme det, bedre sent enn aldri! Så på onsdag var jeg på arekorrigering og nå gleder jeg meg til såret har grodd, korsettet er fjernet og magen min er som den skal være igjen. :) Jeg har selvfølgelig ikke fått penger for å skrive dette innlegget, men skulle så gjerne ønske noen hadde fortalt meg dette før, så jeg hadde sluppet alle de negative tankene, følelsene og fortvilsen om at jeg måtte leve med det resten av livet som jeg hadde. Jeg valgte derfor å navngi både Fornebuklinikken og Dr. Utvoll her for de av dere det måtte være til hjelp for. Det viser seg at jeg faktisk har flere venninner som sliter med det samme, så det er tydeligvis ikke helt uvanlig at det skjer, men allikevel noe man ikke snakker høyt om.
Hvis dere har opplevd noe av det samme og ønsker å se resultatet så viser jeg dere gjerne det nye arret, men foreløpig er det helt ferskt, så jeg må nok vente enda noen mnd før det ser pent ut. Kan også snakke litt mer om hvordan operasjonen var og hvordan det føltes i etterkant, men venter litt med det. Jeg kan se an dere interesse rund temaet først.

En ting jeg vil nevne for dere er det med kommentarfeltet. Jeg får ikke opp kommentarene om dagen pga teknisk svikt. Men, jeg liker å kommunisere med dere og svarer på mange forskjellige spm hver eneste dag i mine andre kanaler. Så spør meg eller send meg melding på Instagram, instadirect, snap eller facebook så skal dere nok se at dere får svar :)

God natt. Nå er det voksentid og hviletid før uken pangstarter for 3 små og to store i morgen tidlig. ;)

XoXo Hedda

Jakke -Ducie London – Genser – Holzweiler – Bukse – Neo Noir – Hårbøyle – Noma – ørdedobber – HM

2 Comments

  1. Så befriende at du er åpen om dette. Det er så mye stigma rundt plastisk kirurgi, men det handler jo kun om å føle seg vel.
    Du har en kjempefin blogg!

  2. Christine

    Hei! Jeg sliter med akkurat det samme problemet. Det første arret etter KS var fint, men det neste ser helt forferdelig ut. Det er nå to år siden og det har ikke blitt noe bedre. Jeg går ikke i bikini lenger og kan heller ikke bruke badedrakt fordi jeg synes man kan se henget igjennom badedrakten. Det hadde vært veldig interessant å sett resultatet ditt av en slik type operasjon. Var det mye smerter involvert? Hadde du noen restriksjoner i etterkant av operasjonen? Hvor mye kostet det? Håper på svar! ☺️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *