Jeg ønsker å takke..

Reklame.

Her om dagen var jeg i 90 års dagen til mormor. Det var en fantastisk fin feiring og det er jo utvilsomt superstas å kunne feire 90 år. Men mens jeg satt der å så på mormor så ble jeg litt trist. Det blir er det på en måte veldig vemodig å se på den skjønne gamle damen som har et langt liv bak seg og et kort liv foran seg. Det er med skrekk blandet fryd jeg tenker på alderdommen. Det at man liksom har levd et innholdsrikt liv med masse mennesker rundt seg og alltid har kunnet gjøre som man selv vil kommer dessverre til en slutt. Tanken på å være klar i hodet sånn som mormor er, men allikevel ikke kunne klare seg selv gjør bare vondt å tenke på.. Alt fra å vaske seg, lage mat, er opp sengen, gå på toaletter osv er ikke lengre ting hun mestrer. Og etter at morfar døde for noen år siden kommer jo ensomheten krypende på toppen av dette her.
Noen av det fineste vi kan gjøre i vårt velferdssamfunn er å gi de eldre en verdig alderdom. Og noen av de som har den jobben er de om jobber i hjemmesykepleien/hjemmehjelpen. Mormor bor 2 timer fra Oslo og med «full» timeplan og barn så kan jeg ikke besøke henne så ofte som jeg ønsker. Det å vite at hun 5 ganger om dagen blir besøkt, hjulpet og tatt vare på av de ansatte i hjemmehjelpen gjør meg glad og varm. Uten hjemmehjelpen hadde ikke mormor hatt muligheten til å bo hjemme og ha det såpass godt som hun har det, tross i alderdom, plager og ensomhet.
Jeg vil derfor rette en stor takk til dere som jobber med hjemmehjelpen her i Norge! Dere gjør en utrolig viktig jobb, og ikke bare for de det gjelder men også for alle familiene rundt! Tusen takk!❤️

I disse dager er det en kampanje pågående i sosiale medier og hos Influencere som heter «En stor takk til». Det er KPL som har satt i gang kampanjen som ved å heie frem mennesker som har langt viktigere jobber i kommune og helsenorge enn det vi kanskje er klar over. De har et mål om å øke arbeidsgleden og yrkesstoltheten deres. Det er snakk om de som jobber i helsevesenet, i eldreomsorgen, i barnehager, rusomsorg, brannvesen, park og idrettsvesen, veiarbeid- og alle desom administrerer disse tjenestene i kommunen..
Da jeg ble spurt visste jeg hvem jeg ønsket å takke, og det er av den grunn jeg skrev over. Når det blir så nært som det der så føles det jo så enda mer viktig!

Jeg oppfordrer nå deg som leser dette til å takke noen du synes fortjener det, men som kanskje ikke hører det så alt for ofte. Du kan da vinne 5000,- og pengene går til den du takker! Dette gjør du ved å gå inn på linken HER.

Bli med du også da på: enstortakk.klp.no 

2 Comments

  1. Hvem passer barna når du reiser? Er du mye borte fra de? :)

  2. Christina

    Å for et fint innlegg, tenkt å kunne fylle 90-åring og være klar i hodet. Gleden av å få oppleve oldebarn må være stas ❤️

    Dette ble litt random, passer lsm ikke helt til innlegget ditt, men håper det går fint. På lørdag skal vi reise med fly, 6timer med ei lita aktiv frøken på 10mnd. Har du noen tips? Erfaringer?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *